Dernek Tüzüğü

DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ 
Madde 1: “Türk Pediatrik Onkoloji Grubu” Derneği adıyla bir dernek kurulmuştur. Derneğin kısaltılmış adı “TPOG ”olarak kullanılır.
Madde 2: Derneğin Merkezi Ankara’dır.
ŞUBE
Madde 3: Derneğin halihazırda şubesi yoktur.
DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN DERNEKÇE SÜRDÜRÜLECEK ÇALIŞMA KONULARI İLE FAALİYET ALANI
Madde 4: Derneğin temel amacı Çocuk Onkolojisi konusundaki bilimsel, teknolojik, mesleki ilerlemeleri desteklemek ve çocuk onkolojisi tedavi uygulamalarının kalitesini yükselterek tıbbın bu dalında hizmet alan toplum bireylerinin çıkarlarını korumaktır.
Dernek bu amaca yönelik olarak aşağıdaki konularda çalışmalar yapmayı amaçlamaktadır:
A. Bilimsel kongreler, seminerler ve diğer eğitim aktiviteleri düzenlemek ve bilimsel yayınlar yapmak
B. Her alanda pediatrik onkoloji eğitimini desteklemek pediatrik onkoloji yandal uzmanlık eğitim programlarının iyileştirilmesi ve yetişecek uzmanların niteliklerinin değerlendirilmesi yönünde çalışmalar yapmak.
C. Ülkemizde pediatrik onkoloji merkezlerinin kurulmasına yardım etmek, merkezler arasında ortak çalışmaların yapılmasını sağlamak
D. Yurt içi ve yurt dışı benzer kuruluşlarla işbirliği sağlayarak karşılıklı bilgi, teknoloji ve eğitim programlarının transferine olanak sağlamak
E. Avrupa Topluluğu’na giriş sürecinde topluluğun pediatrik onkoloji ile ilgili her alandaki düzenlemelerini incelemek ve uyum koşullarını araştırmak, bu konuda başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere diğer mesleki kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak.
F. Pediatrik Onkolog yetişmesinde gerekli olan yeterlilik kurullarının oluşmasını ve çalışmasını desteklemek.
G. Dernek içindeki görev dağılımları, görev süreleri, hizmetler ayrı bir iç yönetmelikle düzenlenir. Bu yönetmelikler genel kurulun kabulü ile yürürlüğe girer. Yönetmelikler Genel Kurul onayından geçene kadar yönetim kurulu yukarıdaki hususların gerçekleştirilmesine çalışır.
H. Çocuk onkolojisi dalında ihtisas yapmış olanların, hak ve menfaatlerine yönelik bir müdahale ve/veya aleyhe bir düzenleme olduğu takdirde, bu müdahale ve düzenlemeleri önlemek için her türlü girişimde bulunmak, çocuk onkolojisi ihtisasını tamamlamış olan dernek üyelerinin mesleki ve bilimsel tüm haklarını korumak.
Derneğin Faaliyet Alanı
Dernek Pediatrik Onkoloji ile ilgili bilimsel ve mesleki eğitim alanında yurtiçi ve uluslar arası alanda faaliyet gösterir.
ÜYELİK, ÜYELİKTEN ÇIKMA VE ÇIKARILMA 
Madde 5: Asil Üyeler: Medeni hakları kullanma ehliyetine haiz Dernekler Kanunu’nun gereği bir kısıtlılığı bulunmayan kişiler, aşağıdaki koşullarda asil üyelik için Derneğe başvurabilirler;
a. Kamu veya özel kurumlarda çocuk onkolojisi veya çocuk hematolojisi uzmanı olarak görev yapanlar;
b. Kamu veya özel kurumlarda çocuk onkolojisi veya çocuk hematolojisi alanlarında çalışan yüksek lisans veya doktora düzeyinde eğitime sahip psikolog, hemşire vb. kişiler;
c. Patoloji, radyodiagnostik, çocuk cerrahisi, radyasyon onkolojisi vb. dallarda çalışan ve pediatrik onkoloji ekibi içinde yer aldığı Yönetim Kurulu’nca kabul edilen kişiler;
Aşağıdaki belgeleri hazırlayarak asil üyelik için başvuruda bulunabilirler;
1. Dernek sekreterliğine yazılmış dilekçe;
2. Adaylık başvuru belgesi (Dernekten temin edilir);
3. Eğitim belgesi (5a kategorisindeki adaylardan çocuk onkolojisi veya çocuk hematolojisi yan dallarında uzmanlık, 5b kategorisindeki adaylardan yüksek lisans veya doktora, 4c kategorisinde adaylardan tıpta uzmanlık belgesi);
4. İkametgah belgesi;
5. Sabıka kaydının olmadığına dair savcılık belgesi;
6. Adayın özgeçmişi ve akademik çalışmalar listesi;
7. 5b-kategorisindeki adaylardan pediatrik onkoloji veya pediatrik hematoloji bilim dalı / kliniklerinden en az beş yıl çalıştığına dair bilim dalı başkanı / klinik şefi tarafından  onaylanmış belge;
8. 5b ve 5c kategorisindeki adayların TPOG-Ulusal Kanser Kongresi, Ulusal Kanser Kongresi, TPOG Kurslar, TPOG Seminerleri gibi Derneğin düzenlediği en az üç bilimsel aktiviteye katıldıklarına dair belgeler;
9. 5b ve 5c kategorisindeki adaylardan çocuk onkolojisi ile ilgili klinik veya laboratuvar, beşi yurt dışı hakemli dergilerde yayınlanmış en az on makalenin özetleri.
Yukarıdaki şartlara haiz adaylar Dernek Sekreterliğine başvururlar. Dernek sekreterliğine yazılı olarak yapılacak üyelik başvurusu, dernek yönetim kurulunca en çok otuz gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karara bağlanır ve sonuç yazıyla başvuru sahibine bildirilir. Başvurusu kabul edilen üye, bu amaçla tutulacak deftere kaydedilir. Başvuruların değerlendirilmesinde bilimsel ve mesleki koşullar dışında T.C. yurttaşları arasında politik görüş farklılıkları, coğrafi ve etnik köken ve din temeline dayanan hiçbir ayırım yapılamaz.
Madde 6: Asil Üyelerin Yükümlülükleri ve Hakları
Asil üyeler derneğe sadakat göstermek, dernek amaçlarının gerçekleşmesi için gereken çabayı sarf etmek, en az iki yılda bir dernek genel kuruluna katılmak ve aidat borçlarını ödemek zorundadırlar.
Asil üyelerin hakları:
a. Dernek yönetimine aday olmak
a. Çalışma gruplarına aday olmak
b. Genel kurulda oy kullanmak
c. Derneğin bilimsel yayınlarından indirimli, bildirilerini ücretsiz almak
d. Derneğin eğitim aktivitelerine indirimli ücretle katılmak
Madde 7: ONURSAL ÜYELER
Kamu veya özel sektör kurumlarında çalıştıkları dönemde asil üye olmuş veya hakkına sahip olmuş emekli üyeler ile bilimsel ve mesleki yönden çocuk onkolojisine katkısı olacak üyelerden oluşurlar. Onursal üyeler genel kurula katılıp söz alabilirlerse de oy kullanma ve seçilme hakları yoktur. Aidat ödemeleri isteklerine bağlı olup, dernek organlarında görev alamazlar. Yabancı uyruklu onursal üyeler için ikamet belgesi aranmaz. Tüm onursal üyeler,  genel kurul kararı ile üyeliğe alınırlar.
Madde 8: Hiç kimse derneğe üye olmaya veya dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye  önceden dilekçe ile müracaat vermek şartıyla istifa etme hakkına sahiptir.
Madde 9: Üyeliğin Düşmesi ve Çıkarılma
Dernekler kanununa ve bu tüzük hükümlerine göre üyelik özelliklerini kaybedenler, dernekten istifa edenler ve yönetim kurulu kararı ile dernekten ayrılmış sayılırlar.
Dernek amacına aykırı hareket edenler, derneğe karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyenler yönetim kurulu kararı ile dernek üyeliğinden çıkarılabilir.
Aidat ödemelerini 6 aydan daha fazla geciktiren üyeler dernek sekreterliğinin yazılı uyarısını izleyen iki ay içinde ödemede bulunmazlarsa üyelikten ayrılmış sayılırlar. Geciken aidatlar için yönetim kurulunca belirlenen oranda gecikme zammı alınır.
DERNEĞİN ORGANLARI, KURULUŞLARI, GÖREV VE YETKİLERİ, ÇALIŞMALARI
Madde 10: Derneğin organları şunlardır:
a. Genel Kurul,
b. Yönetim Kurulu,
c. Denetim Kurulu,
Madde 11:Genel Kurulun Toplanma Şekli ve Zamanı
Genel kurul, Derneğin en yetkili ve en üst organı olup, iki yılda bir seçimli açık genel kurul yapılır. Genel Kurul, iki yılda bir Nisan ayında TPOG Kongre veya toplantıları sırasında toplantının yapıldığı mekanda yapılır. Yönetim kurulu, dernek tüzüğüne göre genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel kurula katılma hakkı bulunan üyeler; en az on beş gün önceden, toplantının günü, saati, yeri ve gündemi en az bir gazetede veya derneğin internet sayfasında ilan edilmek, yazılı olarak bildirilmek, üyenin bildirdiği elektronik posta adresine ya da iletişim numarasına mesaj gönderilmek veya mahalli yayın araçları kullanılmak suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda, çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az, altmış günden fazla olamaz.
Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. Üyeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır.
Genel kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.
Olağanüstü genel kurul yönetim kurulunun veya denetim kurulunun gerekli gördüğü hallerde veya dernek üyelerinin en az beşte birinin yazılı isteği üzerine toplanır.
Genel Kurul Toplantısının Yapılış Düzeni ve Yöntemi, Oy Kullanma ve Karar Alma Usul ve Şekilleri
Genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesi toplantı yerinde hazır bulundurulur. Toplantı yerine girecek üyelerin resmi makamlarca verilmiş kimlik belgeleri, yönetim kurulu üyeleri veya yönetim kurulunca görevlendirilecek görevliler tarafından kontrol edilir. Üyeler, yönetim kurulunca düzenlenen listedeki adları karşısına imza koyarak toplantı yerine girerler. Kimlik belgesini göstermeyenler, belirtilen listeyi imzalamayanlar ile genel kurula katılma hakkı bulunmayan üyeler toplantı yerine alınmaz. Bu kişiler ve dernek üyesi olmayanlar, ayrı bir bölümde genel kurul toplantısını izleyebilirler.
Toplantının başlayabilmesi için tüzüğe göre katılma hakkı bulunan üyelerin yarısından bir fazlasının hazır bulunması zorunludur. İlk toplantıda yeterli sayı sağlanamazsa, ikinci toplantıya Dernek Yönetim ve Denetim Kurulları asil üye sayısının toplamının iki katından çok üyenin katılması gerekir.
Toplantı yeter sayısı sağlanmışsa durum bir tutanakla tespit edilir  ve  toplantı,  yönetim kurulu başkanı veya görevlendireceği yönetim kurulu üyelerinden biri tarafından  açılır. Toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde de yönetim kurulunca bir tutanak düzenlenir.
Açılıştan sonra, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekili ile yazman seçilerek divan heyeti oluşturulur.
Dernek organlarının seçimi için yapılacak oylamalarda, oy kullanan üyelerin divan heyetine kimliklerini göstermeleri ve hazırun listesindeki isimlerinin karşılarını imzalamaları zorunludur.
Toplantının yönetimi ve güvenliğinin sağlanması divan başkanına aittir. Genel kurul, gündemdeki konuların görüşülerek karara bağlanmasıyla sonuçlandırılır. Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır ve üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Kararlar özel gerekçe olmadıkça açık oyla ve salt çoğunlukla alınır.
Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar, yazman tarafından bir tutanağa yazılır ve divan başkanı ile yazmanlar tarafından birlikte imzalanır.  Toplantı sonunda, tutanak ve diğer belgeler yönetim kurulu başkanına teslim edilir. Yönetim kurulu başkanı bu belgelerin korunmasından ve yeni seçilen yönetim kuruluna yedi gün içinde teslim etmekten sorumludur.
Görüşmeler gündem dahilinde yapılır. Ancak bildirilen gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmezden önce, üyelerin onda birinin talebi olması halinde, mevcut genel kurul gündem maddelerine, görüşülmek üzere, ilave maddelerin eklenmesine karar verilebilir.
Mahkemece kayyım atanması veya Medeni Kanunun 75 inci maddesinin ikinci fıkrasına göre görevlendirilme yapılması halinde, bu maddede yönetim kurulana verilen görevler bu kişiler tarafından yerine getirilir.
Madde 12: Genel Kurulun Görev ve Yetkileri
Aşağıdaki hususlar genel kurulun görev ve yetkileri içindedir.
a. Dernek Başkanı, Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter, Bilimsel Kurul Başkanı, Dernek Saymanı ve iki asil üye ile bunların yedekleri olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerini ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerini ayrı ayrı gizli oyla seçmek,
b. Derneğin yıllık bilimsel kongrelerinin yerlerini üç yıl öncesinden belirlemek,
c. Dernek tüzüğünü değiştirmek,
d. Yönetim ve denetim kurulları raporlarını  görüşüp bu kurulları aklamak,
e. Bütçe tasarısını görüşüp kesin biçimini vermek, giriş aidatını ve yıllık aidatı belirlemek
f. Dernek için gerekli taşınmaz malların satın alınmasına, mevcut malların satılmasına karar, bu konularda borçlanma için yönetim kuruluna yetki vermek,
g. Derneğin, birlik, federasyon kurulmasına, bunlara katılmasına, bunlardan ayrılmasına karar ve uygulaması için yönetim kuruluna yetki vermek,
h. Derneğin uluslararası çalışmalarda bulunması, yurt dışındaki ilgili kuruluşlara katılması ya da bunlardan ayrılmasını kararlaştırmak,
i. Üyelikten çıkarma kararını kesinleştirmek,
j. Derneğin düzenleyeceği bilimsel toplantıların yıllık programlarını onaylamak,
k. Gereğinde derneğin feshine yardım etmek,
l. Aklanmayan yönetim kurulu hakkında dava açılıp açılmayacağını kararlaştırmak,
m. Mevzuatta genel kurula verilen diğer görevleri yapmak,
Madde 13: Yönetim Kurulu, Görev ve Yetkileri, Seçimi, Asıl Ve Yedek Üye Sayısı:
a. Üye sayısı: Yönetim Kurulu,  Dernek Başkanı,  Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter, Bilimsel Kurul Başkanı, Dernek Saymanı ve diğer iki asil üye olmak üzere Genel Kurulca ayrı ayrı gizli oyla seçilen 7 (yedi) asil ve bunların yedekleri olarak belirlenmiş 7 üyeden oluşur.
b. Seçilme şekilleri ve Görev süreleri: Dernek Başkanı, Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter, Bilimsel Kurul Başkanı, Dernek Saymanı ve iki asil üye ile bunların yedekleri Genel Kurul tarafından ayrı ayrı gizli oyla seçilirler.   Dernek Başkanı, Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter, Bilimsel Kurul Başkanı, Dernek Saymanı ve iki asil üyenin görev süreleri 2 (iki) yıldır.  Yönetim kurulundan ayrılan kişi yerine ilk yedekten itibaren görev alınır.
c. Yönetim kurulunun görevleri:
1. Derneğin amaçlarına uygun çalışma programlarını hazırlamak ve uygulamak,
Gereğinde bu tüzüğün ilgili maddesinde belirlenen ölçü ve kriterlerle çalışma grupları
oluşturmak,
2. Genel kurul tarafından verilmiş işleri yapmak,
3. Derneğin memur ve çalışanlarının kadro ve ücretlerini belirlemek, bunları atamak veya
işlerine son vermek,
4. Bütçenin bölümleri arasında zorunlu değişiklikler yapmak,
5. Dernek gelirlerinin toplanmasında kullanılacak Alındı Belgelerini ve Harcama Belgelerini bastırmak ve onaylamak, kullanacak yetkilileri belirlemek, derneğin tutacağı defter, muhasebe, hesap kayıtları ile ilgili kanunlarca belirtilen defterleri tutmak,
6. Dernek faaliyetlerine ait yönetmelikler düzenlemek,
a. Dernek tüzüğünün ve mevzuatın kendisine verdiği diğer işleri yapmak ve yetkileri kullanmak
Madde 14: Denetim Kurulu Ve Görevleri, Yetkileri,  Seçilme Usulü, Asıl Ve Yedek Üye Sayısı
Denetim kurulu üyeleri genel kurul tarafından kapalı oyla 2 (iki) yıllığına seçilen 3 asil 3 yedek üyeden oluşur.
Denetim kurulunun görevleri: Denetim Kurulu, derneğin amaç ve amacın gerçekleştirilmesi için sürdürüleceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini, defter, hesap ve kayıtların mevzuata ve dernek tüzüğüne uygun olarak tutulup tutulmadığını, dernek tüzüğünde tespit edilen esas ve usullere göre ve bir yılı geçmeyen aralıklarla denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde Yönetim Kuruluna ve toplandığında Genel Kurula sunar.
Denetim Kurulu üyelerinin istemi üzerine, her türlü bilgi, belge ve kayıtların, dernek yetkilileri tarafından gösterilmesi veya verilmesi, dernek merkezi, müesseseler ve eklentilerine girme isteğinin yerine getirilmesi zorunludur.
Madde 15: Derneğin İç Denetim Şekilleri
Genel Kurul, Yönetim Kurulu veya Denetim Kurulu tarafından iç denetim yapılabileceği gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırılabilir. Genel Kurul, Yönetim Kurulu veya bağımsız denetim Kuruluşlarınca denetim yapılmış olması, Denetim Kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.
Madde 16: Çalışma Grupları
Çalışma grupları ve bilimsel değerlendirme-uzmanlık komisyonlarının oluşturulmasında aşağıdaki ilkeler izlenir:
Çalışma grupları ve bilimsel değerlendirme-uzmanlık komisyonları yönetim kurulunca o alanda deneyim ve üreticiliği bulunan dernek üyeleri veya olmayan kişilerden oluşturulur. Çalışma grupları ve komisyonlara girecek adayların herhangi bir alandaki deneyim ve üreticilikleri:
1. “ScienceCitation Index” de yer verilen dergilerde o alanla ilgili yayınları
2. Bu yayınlara “citation” dereceleri
3. Yayınların yer aldıkları dergilerin “citationimpact” faktörleri,
4. “Citation Index” de gösterilmeyen bilimsel yayınları,
5. O alanla ilgili almış oldukları eğitim,
6. O alandaki deneyimlerinin objektif göstergeleri,
Bu faktörler sıra ile değerlendirilir. Çalışma gruplarının diğer çalışma ilkeleri yönetmeliklerle belirlenir.
SEÇİM SONUÇLARININ YÖNETİME BİLDİRİLMESİ
Madde 17:Genel Kurulu izleyen otuz gün içinde, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu ile derneğin diğer organlarına seçilen asıl ve yedek üyelerin adları, soyadları, meslekleri, adresleri mülki idare amirliğine yazılı olarak, seçimlere ilişkin tutanaklar eklenerek bildirilir.
Dernek organlarında ve yerleşim yerinde meydana gelen değişiklikler de valiliğe bildirilecektir.
PLATFORM OLUŞTURMA
Madde 18:Dernek, amacı ile ilgili bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, kendi aralarında veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, genel kurul tarafından karar verilmesi halinde platformlar oluşturabilirler.
ULUSLARARASI FAALİYET
Madde 19: Dernek, amacını gerçekleştirmek üzere uluslararası faaliyette veya işbirliğinde bulunabilir, yurtdışında dernek veya üst kuruluş kurabilir veya yurtdışında kurulmuş dernek veya kuruluşlara katılabilir.
DERNEK GELİRLERİ
Madde 20:Dernek gelirleri alındı belgesi ile toplanır. Dernek gelirlerinin bankalar aracılığı ile toplanması halinde banka tarafından düzenlenen dekont veya hesap özeti gibi belgeler alındı belgesi yerine geçer. Alındı belgelerinin saklama süresi beş yıldır.
Dernek gelirlerinin toplanmasında kullanılacak alındı belgeleri Yönetim Kurulu kararı ile bastırılır.
Dernek gelirlerini toplayacak kişiler Yönetim Kurulu kararıyla belirlenir ve bunlar adına yetki belgesi düzenlenir.
Derneğin gelir kaynakları şunlardır:
a. Üye aidatları
b. Dernek tarafından düzenlenen toplantılardan elde edilen gelirler,
c. Dernek mallarından sağlanan gelirler
d. Dernek tarafından düzenlenen piyango gelirleri
e. Bağış ve yardımlar
f. İlgili kanunlarca cevaz verilmesi halinde sağlanacak iç ve dış kaynaklı gelirler
g. Dernekçe düzenlenen balo, eğlence, temsil, konser, spor yarışması ve konferans gibi faaliyetlerden elde edilen gelirler.
h. Yardım toplama hakkındaki mevzuat hükümlerine uygun olarak toplanacak bağış ve yardımlar
Dernek, mülki idare amirliğine önceden bildirimde bulunmak şartıyla yurtdışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan aynî ve nakdî yardım alabilir. Nakdî yardımın bankalar aracılığı ile alınması zorunludur.
Madde 21:Ödenti, Aidat Miktarı ve Belirlenme Şekli
Üyelerden giriş aidatı olarak 100 TL. (bir defaya mahsus olarak) alınacaktır. Yıllık aidatlar 100 TL olarak belirlenmiştir.
Her yıla ilişkin aidat tutarları, genel kurulca belirlenir.
DERNEK GİDERLERİ
Madde 22:
Dernek giderleri, dernek amacı için yapılacak her türlü harcama ile dernek için yer kiralanması, büro tipi mobilya ve diğer büro malzemeleri, bilgisayar ve aksesuarları, faks, sabit telefon, personel çalıştırılması, posta, telefon, kırtasiye, temizlik malzemesi giderleri ile Genel Kurul için yer kiralanması, yiyecek-içecek masrafları, dernek hizmetleri için görevlendirilen üyelerin yol ve konaklama masrafları ile benzeri giderleri kapsamaktadır. Bu giderlerin karşılanabilmesi için Yönetim Kurulu yetkilidir.
Derneğin parası ulusal bankalarda saklanır. Dernek kasasında Yönetim Kurulu’nun belirleyeceği miktarda para bulundurulur. Giderler harcama belgesi ile yapılır ve alanın imzasını taşır. Dernek yetkilileri, imzaları karşılığında görev nedeni ile yaptıkları masrafları belgelendirirler, 500,00 TL’yi geçen masraflar yönetim kurulunda onaylanır.
Dernek giderlerinde kullanılacak harcama belgeleri Yönetim Kurulu kararı ile bastırılır. Harcama belgelerinin saklama süresi beş yıldır.
DERNEĞİN BORÇLANMA USULLERİ
Madde 23: Derneğe taşınmaz alınması, işletilmesi veya satılması yahut derneği borç altına sokacak her türlü tasarruf yahut muamelenin ikmali, ancak genel kurul tarafından yetki verilmesi üzerine Yönetim Kurulu kararı ile olur. Dernek edindiği taşınmazı, tapuya tescilinden itibaren bir ay içinde mülkî idare amirliğine bildirmekle yükümlüdür.
BEYANNAME VERME
Madde 24: Dernek, yıl sonu itibarıyla faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını, düzenleyeceği beyanname ile her yıl Nisan ayı sonuna kadar Mülkî İdare Amirliği’ne verecektir.
DEFTERLER VE KAYITLAR
Madde 25:Dernek kanun ve yönetmelikte belirtilen defterleri tutar. Bu defterlerin Dernekler Müdürlüğü’nden veya noterden tasdikli olması zorunludur.
Noterden yahut Dernekler Müdürlüğü’nden onaylı bu defterlerin ilgili dosyaları tutulur. Gerekli görülen defterleri, dosya ve kayıtları, ilgililer tutmak ve düzenlemekle görevlendirilirler.
DERNEĞİN FESHİ HALİNDE MALVARLIĞININ TASFİYE ŞEKLİ
Madde 26: Derneğin feshi bu konu için toplanan genel kurula katılan üyelerin 2/3 çoğunluğunun kararı ile mümkündür. İlk toplantıda çoğunluğun sağlanamaması halinde üyeler ikinci toplantıya çağrılır. İkinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak ikinci toplantıya katılan üye sayısı, Yönetim ve Denetim Kurulları üye tamsayısının iki katından az olamaz. Genel Kurul kararı ile feshedilen veya kendiliğinden sona erdiği tespit edilen derneğin, para, mal ve haklarının tasfiyesinin ne şekilde yapılacağına da Genel Kurul karar verir. Genel Kurul tarafından bir karar alınmamış veya Genel Kurul toplanamamışsa yahut dernek Mahkeme kararı ile feshedilmişse, derneğin bütün para, mal ve hakları, Mahkeme kararıyla derneğin amacına en yakın ve kapatıldığı tarihte en fazla üyeye sahip derneğe devredilir.
Kendiliğinden sona erdiği tespit edilen veya feshine karar verilen derneklerin, tasfiye ve devir işlemleri tamamlandıktan sonra, dernekler kütüğündeki kayıtları silinir.
TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ
Madde 27: Tüzükte yapılacak değişiklikler genel kurul toplantısında, toplantıya katılan üyelerin 2/3 çoğunluğunun kararı ile yapılır.
Madde 28: Tüzükte açıklık bulunmayan konularda, Dernekler Kanununun ve Medeni Yasanın hükümleri uygulanır.
DERNEK KURUCULARININ ADI, SOYADI, MESLEKLERİ, ADRESLERİ VE TABİYETLERİ
Madde 29 Kurucu üyeler
Adı Soyadı Mesleği Adresi Uyruğu
M. Büyükpamukçu Doktor Ceyhan Sok. No:1, Beytepe/ANKARA T.C.
Canan Akyüz Doktor Akasya Sok. 8/A Mesa Koru Sitesi Eskişehir Yolu/ANKARA T.C.
Tezer Kutluk Doktor Küçükesat Cad. 94/3 ANKARA T.C.
Faik Sarıalioğlu Doktor Sakarya Cad. 39/16 Balçova/İZMİR T.C.
Ceyda Karadeniz Doktor Mesnevi Sok. 15/6 ANKARA T.C.
Aynur Oğuz Doktor Refik Belendir Sok. 76/10 ANKARA T.C.
H. Nur Olgun Doktor M. Paşa Cad.1156/7 İZMİR T.C.
Şenay Öztop Doktor 1675. Sok. No: 159/2, Karşıyaka/İZMİR T.C.
Nazan Çetingül Doktor 2008. Sok. No: 26/3 Karşıyaka/İZMİR T.C.
Semiha Berberoğlu Doktor Sedir Sok. 2/C Mesa Koru Sitesi/ANKARA T.C.
İnci İlhan Doktor İşçiBlokları Özgür Anıl Sitesi 34.Cad. B/31 T.C.
Ayhan Çavdar Doktor Kuşkondu Sok. 24/24 Çankaya/ANKARA T.C.
Sevgi Gözdaşoğlu Doktor İlkadım Sok. 9/10 Gaziosmanpaşa/ANKARA T.C.
Emel Babacan Doktor Cebeci Dirim Sok. 4/3 ANKARA T.C.
Gülsan Yavuz Doktor 1. Cad. 117/14 Bahçelievler/ANKARA T.C.
Emel Ünal Doktor çevre Sok.34/9 Çankaya, ANKARA T.C.
Betül Sevinir Doktor Esentepe Yurt Sok. Fen 2 Apt. 6/13 İhsaniye/ BURSA T.C.
Volkan Hazar Doktor Fevzi Çakmak Sok. No: 31/2 ANTALYA T.C.
Nilgün Yarış Doktor Seyranbağları Kuyucak Sok. 10/3 ANKARA T.C.
TürkizGürseli Doktor Ortadoğu Mah. Bilkent Çamlık d 2/7 ANKARA T.C.
Bilgehan Yalçın Doktor Yaprak Sok. 33/9 K. Esat/ANKARA T.C.
Ali Varan Doktor Çetin Emeç Bulvarı Taşpınar Apt. No: 23/22 ANKARA T.C.
Sabri Acar Doktor 19 Mayıs Mah. Icne Sok. No: 21/14 SAMSUN T.C.
Cengiz Canpolat Doktor Validebağ Sitesi, Blok 29/17 Koşuyolu, İSTANBUL T.C.
Atilla Tanyeli Doktor Mücahitler Cad. Kayalı 3 Apt. A Blok No: 3 ADANA T.C.
Leyla Ağaoğlu Doktor Bahçeşehir Badem 03, No: 13 İSTANBUL T.C.
Sema Anak Doktor Sıracevizler Cad. Engin Sitesi 103/A Şişli, İSTANBUL T.C.
Ömer Devecioğlu Doktor Ataköy 7, 8, 8, 10. Kısım Mah. A8 Blok A Kapısı No:6 İSTANBUL T.C.
Bülent Zülfikar Doktor Yeşil Ziya Erdem Sok. 9B/3 İSTANBUL T.C.
İnci Yıldız Doktor Aksaray Atatürk Bulvarı 146/B/25 İSTANBUL T.C.
Lebriz Yüksel Doktor Şifa Sok. 31/2 Bahariye/ İSTANBUL T.C.
İnci Ayan Doktor Çekmece Cad. Sami Uçan Sok. No: 4/11 Yeşilköy, İSTANBUL T.C.
Rejin Kebudi Doktor Edentepe Salih Tozan Sok No: 2/22 Sisli, ISTANBUL T.C.
Ömer Görgün Doktor Hukukçular Sitesi , B Blok No: 9 4 Levent, İSTANBUL T.C.
Gülnur Tokuç Doktor Halimpaşa Sok. No: 6/29 Kazasker, İSTANBUL T.C.
M. Akif Yeşilipek Doktor İsmet Gökşen Cad. Siya Sitesi C Blok No: 10 ANTALYA T.C.
Canan Vargın Doktor 2034/1 Sok. Didim 1 Giriş, 5, 6. No: 8 Bostanlı/İZMİR T.C.
Öznur Düzovalı Doktor 1875 Sok. 9/1, 1/2 Karşıyaka, İZMİR T.C.
Kurucu  Yönetim Kurulu
Prof. Dr. Münevver Büyükpamukçu
Prof. Dr. Sevgi Gözdaşoğlu
Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu
Prof. Dr. Canan Akyüz
Prof. Dr. İnci Yıldız
Prof. Dr. Tezer Kutluk
Prof. Dr. Gülsen Yavuz
Prof. Dr.Atilla Tanyeli
Prof. Dr.Türkiz Gürsel
Prof. Dr. Emel Ünal
Prof. Dr. Aynur Oğuz
EĞİTİM VE ARAŞTIRMA AMAÇLI TOPLANTILAR YÖNETMELİĞİ
Madde 30:Eğitim ve Araştırma Amaçlı Toplantılar Yönetmeliği, Derneğimizin 11.01.2003 Tarihli I. Olağanüstü Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir.
DERNEK BİLİMSEL KURULUNUN OLUŞTURULMASI VE ÇALIŞMA USULLERİ YÖNETMELİĞİ
Madde 31:Dernek Bilimsel Kurulunun Oluşturulması ve Çalışma Usulleri Yönetmeliği Derneğimizin 11.01.2003 Tarihli Olağanüstü Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir.
ÇOCUK ONKOLOJİSİ YANDAL UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ
Madde 32: Çocuk Onkolojisi Yandal Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Derneğimizin 11.01.2003 Tarihli I. Olağanüstü Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir.
DEĞİŞEN TÜZÜK
Madde 33: İşbu değişen tüzük, Derneğimizin 12.02.2005 Tarihli III. Olağanüstü Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir.
Madde 34: İşbu değişen tüzük Derneğimizin 22.12.2013 Tarihli IX. Olağan Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir.
Madde 35: İşbu değişen tüzük Derneğimizin 29.11.2015 Tarihli X. Olağan Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir.
Madde 36: İşbu değişen tüzük Derneğimizin 26.11.2017 Tarihli XI. Olağan Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir
Madde 37: İşbu değişen tüzük Derneğimizin 24.11.2019 Tarihli XII. Olağan Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir
Madde 38: İşbu değişen tüzük Derneğimizin 24.04.2022 Tarihli XIII. Olağan Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir
***
Başkan
Nurdan TAÇYILDIZ
TC No:48856004308
II. Başkan
Nilgün KURUCU
TC No:52756585126
Bilim Kurulu Başkanı
Serap AKSOYLAR
Genel Sekreter
Handan Dinçaslan
TC No:54073029932
Sayman
Üye
Üye